PPTPeak Performance Training System

For Sports & Teams 23-24 Φεβρουαρίου 2019

* με δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης

 

neo seminario

 

PPTsPeak Performance Training System  To σύστημα προπόνησης που επιλέγουν οι Πρωταθλητές!!

κ

 

H Επιστημονική Ομάδα του Εργομετρικού Κέντρου Διατροφής & Άσκησης Peak Performance” διοργανώνει το ετήσιο σεμινάριο Προπονητικής, με Θέμα "Προπονητικός Σχεδιασμός Βελτίωσης Αθλητική Απόδοσης", το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019. 

Μέσα από ένα διαδραστικό διήμερο όλοι οι συμμετέχοντες θα επιμορφωθούν στη Βελτίωση της Αθλητικής Απόδοσης σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα. 

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν οι σύγχρονες μέθοδοι αξιολόγησης, προπονητικής και αποκατάστασης που εφαρμόζουμε στους αθλητές του Κέντρου μας, ώστε να βελτιώσουν την απόδοσης τους  και να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο τραυματισμού.

Σας παρουσιάζουμε τις θεματικές ενότητες του σεμιναρίου.

λ

Θεματικές Ενότητες:

 • Εισαγωγή και Ανάλυση PPTs / Peak Performance Training System
 • Μέθοδοι Εργομετρικής και Μεταβολικής Αξιολόγησης
 • Τεχνικές Προθέρμανσης Debate: old school vs. new school
 • Σχεδιασμός Προπόνησης Βελτίωσης (SAQ) Ταχύτητας, Ευκινησίας, Εκρηκτικότητας
 • Πλειομετρική Προπόνηση / Πότε, Που, Πως
 • Σχεδιασμός Προπόνησης Μεγιστοποίησης Μυϊκής Δύναμης και Ισχύος
 • Σχεδιασμός Προπόνησης Βελτίωσης Αερόβιας Ικανότητας
 • Σχεδιασμός Προπονητικού Προγράμματος Βελτίωσης Αθλητικής Απόδοσης σε Νέους, Εφήβους και Επαγγελματίες Αθλητές
 • Πρόληψη, Αξιολόγηση, Αποκατάσταση και Επανένταξη μετά από Τραυματισμό
 • Ο Ρόλος της Διατροφής, Εργογόνων βοηθημάτων και Αναβολικών Ουσιών στη Βελτίωση της Αθλητικής Απόδοσης

 

j

j

Πρόγραμμα

 

Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019

l

Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019

l

Κόστος
 
 
k
k

  Εισηγητές

 Ο Αθανάσιος Δουληγέρης είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος του  Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Αθλητική Διατροφή από το τμήμα Διαιτολογίας - Διατροφής, του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και  Διεθνώς Πιστοποιημένος Αθλητικός Διατροφολόγος από τη "Διεθνή Κοινότητα Αθλητικής Διατροφής" των ΗΠΑ, (ISSN, USA).

 Είναι ο Ιδρυτής του Εργομετρικού/Προπονητικού Κέντρου Διατροφής και Άσκησης Peak Performance” και της Εταιρείας Συμπληρωμάτων  Διατροφής    για Αθλητές  “Biomax Performance Nutrition.

 Είναι υπεύθυνος αθλητικής βελτίωσης σε επαγγελματικούς Αθλητικούς Συλλόγους και συνεργάζεται με επαγγελματίες αθλητές για περισσότερο από 10  συναπτά έτη. Οι καινοτόμες προπονητικές μέθοδοι που εφαρμόζει, σε συνδυασμό με την ολιστική προσέγγιση που προσφέρει σε Αθλητική Διατροφή και Αποκατάσταση, έχουν οδηγήσει αρκετούς αθλητές του σε πολλές επιτυχίες και κατάκτηση μεταλλίων σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Συνεργάζεται με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών σε πρότυπα ερευνητικά προγράμματα Διατροφής & Άσκησης και είναι ο κύριος εμπνευστής του Προπονητικού Προγράμματος Βελτίωσης Αθλητικής απόδοσης PPTs.

j

j

 

 Ο Νικόλαος Βλάχος, είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης JOHANN WOLFGANG GOETHE και έχει αποφοιτήσει  από το τμήμα Αθλητιατρικής. Στη συνέχεια παρακολούθησε το μεταπτυχιακό τμήμα «Magister Artium» (Μ.Α.).

 Από τον Ιανουάριο 2000 έως Απρίλιο 2006 εργάστηκε στο Κέντρο Εξωνοσοκομειακής Αποκατάστασης SPOREG, στους τομείς της  Ιατρικής Θεραπευτικής Άσκησης και Προπόνησης, της Πρόληψης και της Διαγνωστικής Λειτουργίας και Απόδοσης.

 Στη συνέχεια, από τον  Nοέμβριο του 2005 έως τον Αύγουστο του 2007, εργάστηκε στο Ινστιτούτο Υγείας και θεραπευτικής  άσκησης για Αποκατάσταση και Πρόληψη, Reha Main Tain. Παρακολούθησε ασθενείς με ορθοπεδικές/τραυματολογικές και  καρδιολογικές ενδείξεις και Ιατρική θεραπευτική άσκηση. Μεταξύ άλλων εργάστηκε στον τομέα  της «Ιατρικής Φυσικής  Κατάστασης», σε «Αναλύσεις σωματικής ικανότητας» και βιοκινητικές μετρήσεις και εκτιμήσεις.

 Πολύ σημαντική στιγμή στη καριέρα του αποτέλεσε η θητεία του (2002-2007) ως ελεύθερος επιστημονικός συνεργάτης στην Ποδοσφαιρική Σχολή και στην Ποδοσφαιρική Ακαδημία της Eintracht Frankfurt 1 στη Bundesliga.

j

j

 Ο Αντώνης Σταυρόπουλος-Καλίνογλου είναι Λέκτορας στο  τμήμα Φυσιολογίας της Άσκησης, του Πανεπιστημίου Leeds  Beckett της Αγγλίας, με έντονο επιστημονικό ενδιαφέρον στη σχέση μεταξύ άσκησης και  φλεγμονής σε υγιή  άτομα αλλά και με  παθήσεις.

 Ο Αντώνης αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στα Τρίκαλα και συνέχισε τις Μεταπτυχιακές και  Διδακτορικές του σπουδές  στην Εφαρμοσμένη Φυσιολογία της Άσκησης και Κλινική Φυσιολογία της Άσκησης, του  Πανεπιστήμιου  Wolverhampton της Αγγλίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του απέκτησε σημαντική κλινική εμπειρία και συνεργάστηκε με  διάφορους πληθυσμούς ασθενών στη μονάδα καρδιακής αποκατάστασης του Κέντρου ActionHeart. Έχει επίσης συνεργαστεί με  αθλητές  αναλαμβάνοντας την επιστημονική υποστήριξη  της αξιολόγησης των επιπέδων της Φυσικής τους κατάστασης. 

Η έρευνα του έχει κυρίως επικεντρώθηκε σε ασθενείς με χρόνιες φλεγμονώδεις καταστάσεις και κυρίως αρθρίτιδα. Η συσχέτιση μεταξύ  παχυσαρκίας, φλεγμονών και άσκησης ήταν οι βασικοί τομείς των ερευνών του. Αρκετές από τις δημοσιεύσεις του έχουν χρησιμοποιηθεί από διάφορους εθνικούς και διεθνείς φορείς (όπως NICE και  WHO) για την εκπόνηση κατευθυντήριων οδηγιών σχετικά με τη διαχείριση των ασθενών.

Πρόσφατα έχει επεκτείνει τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα και ερευνά τις φυσιολογικές επιδράσεις της υψηλής έντασης ή πολύωρης άσκησης στα υγιή άτομα και τους ερασιτέχνες αθλητές. Επίσης, εμπλέκεται σε μια σειρά από μελέτες με συμπληρώματα διατροφής και ηγείται  της ανάπτυξης μιας σειράς καινοτόμων προϊόντων προαγωγής της υγείας.

j

j

 

 Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι Ιατρός Βιοπαθολόγος & Συγγραφέας, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Από το 2007  ειδικεύτηκε στη Βιοπαθολογία και από το 2014 ασκεί ελεύθερο επάγγελμα.

 Είναι π. αθλητής στο άθλημα της σωματικής διάπλασης. Έχει λάβει μέρος σε δώδεκα  αγώνες σωματικής διάπλασης από το  2000-2013, κερδίζοντας δύο πανελλήνιους τίτλους (Π.Ε.Σ.Δ & Ε.Ο.Σ.Δ) καθώς και σε διασυλλογικούς αγώνες στίβου, αλλά και  δρόμους αντοχής.

 Το 2012 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο πάνω στη σωματοδόμηση, το 2013 το δεύτερο, ενώ το 2015 το τρίτο (εκδόσεις  ΑΣΤΑΡΤΗ)

 Είναι επιστημονικός συνεργάτης και αρθρογράφος στις Ελληνικές εκδόσεις των περιοδικών Muslemag & Muscular Development, αλλά και της αμερικάνικης ιστοσελίδας ΑΝΑΒΟLIC.ORG. Επίσης, είναι  ιδρυτής της ιστοσελίδας GTOUL.COM με θέματα πρόληψης πάνω στη φαρμακοδιέγερση.

κ


Ο Δημήτριος Σκορδής  τελείωσε το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας το 1978. 

Διατηρεί το δικό του κέντρο φυσικοθεραπείας - αξιολόγησης και αποκατάστασης αθλητών, που ξεκίνησε την λειτουργία του το 1979 στο Παγκράτι όπου και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Σε δύο κατάλληλα διαμορφωμένους ορόφους (4ος & 5ος) έχει όλα τα σύγχρονα μέσα φυσιοθεραπευτικής αποκατάστασης.

 

Από το 1979-1986 διετέλεσε υπεύθυνος φυσικοθεραπευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ και των Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου. 
Από το 1986-1990 είναι φυσικοθεραπευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (ΒΟΛΕΪ).

Διετέλεσε Καθηγητής του τμήματος Φυσικοθεραπείας και Εργοθεραπείας του Τ.Ε.Ι Αθήνας απο το 1981-1987

Συνεργάζεται με ομάδες Ποδοσφαίρου – Μπάσκετ όλων των κατηγοριών και ασχολείται κυρίως με την αποκατάσταση των Αθλητικών Κακώσεων.


 • Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ισοκινητικής Ένωσης (E.I.S.)
 • Της (I.S.M.S.T.) Διεθνής Ένωση Εφαρμογής Ιατρικών Shock Wave
 • Της (I.C.R.S) Διεθνή Ένωσης Αποκατάστασης Χόνδρου

j

Δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας στα τηλέφωνα 2105775087-6945361262.

j

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

 

Το σεμινάριο θα περιέχει θεωρία και πράξη. Σας περιμένουμε ντυμένους με αθλητική περιβολή, για να μπορείτε με ασφάλεια να έχετε ενεργό ρόλο στην πράξη!

v

  Εγγραφές 

   Για να λάβετε την αίτηση εγγραφής επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 2105775087- 6945361262  ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

k

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν:

- Σημειωματάριο και στυλό

- Βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή

- Βεβαίωση Παρακολούθησης

a

Το γεύμα στο διάλειμμα είναι δωρεάν!!

f

Τόπος Διεξαγωγής 

 

    Το νέο σεμινάριο θα διεξαχθεί εντός του Εργομετρικού Κέντρου Διατροφής & Άσκησης “PeakPerformance”,  στην οδό Πολυκράτους 4, στο Περιστέρι, Στάση Μετρό Ανθούπολής.