Μανόλης Α. Μυριοκεφαλιτάκης MD, MSc

Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Μυριοκεφαλιτάκης Μανόλης γεννήθηκε στο Περιστέρι το 1975. Αποφοίτησε   από το 4ο Λύκειο Περιστερίου (ΚΓ).

 Σπούδασε ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης απ’ όπου αποφοίτησε το 2000 με το βαθμό «λίαν καλώς». Εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Π.Ι. Μπράλου και στο Κ.Υ. Αμφίκλειας.

 Έπειτα εργάστηκε για 2 χρόνια σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο στο τμήμα Αξονικού και Μαγνητικού τομογράφου.

Ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική Χειρουργική στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» με ιδιαίτερη έμφαση στην τραυματιολογία, στις αρθροπλαστικές μεγάλων αρθρώσεων και στην αρθροσκοπική χειρουργική. Εκπαιδεύτηκε για ένα έτος στην Ορθοπαιδική Παίδων στο Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών  «Π. και Α. Κυριακού».

Το 2006 απέκτησε το μεταπτυχιακό τίτλο « Διοίκηση Μονάδων Υγείας»  της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου με τίτλο διατριβής την επίδραση της οσφυαλγίας στην ποιότητα ζωής των ασθενών.

Έχει 96 συμμετοχές σε Ελληνικά Συνέδρια, Σεμινάρια και Ημερίδες και 20 συμμετοχές σε Διεθνή Συνέδρια και Σεμινάρια. Έχει113 ανακοινώσεις ( προφορικές ή αναρτημένες) σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια και 38 Δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και Διεθνή περιοδικά.

Τη διετία 2004-2006 διετέλεσε καθηγητής σε  παραϊατρικά μαθήματα των ΙΕΚ Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Αχαρνών και Κορυδαλλού. Το 2009-2010 ήταν συνεργάτης ιατρός στην ομάδα μπάσκετ γυναικών Εσπερίδες.

Από το Σεπτέμβρη του 2011 μέχρι και σήμερα είναι ιατρός  της ομάδας μπάσκετ ανδρών Ολυμπιακού (κατάκτηση Ευρωπαϊκού και Ελληνικού  Πρωταθλήματος το 2012, κατάκτηση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2013, κατάκτηση Διηπειρωτικού Κυπέλλου το 2013).

Από το Νοέμβριο του 2011 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Περιστέρι.Συνεργάτης ιατρός στην Κεντρική Κλινική Αθηνών και στο Ιατρικό Περιστερίου.