Αθανάσιος Κ. Δουληγέρης, MSc, CISSN

   Αθλητικός Διατροφολόγος - Εργοφυσιολόγος

   Ιδρυτής και Επ. Διευθυντής ''Peak Performance''

 

  Ο Κος Αθανάσιος Κ. Δουληγέρης ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές, στο τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδικότητα Καλαθοσφαίριση. Ως φοιτητής, ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. Στο διάβα των ετών συνειδητοποίησε, ότι η διατροφή είναι το κομμάτι που έλλειπε από την επιτυχία των προγραμμάτων του και συνέχισε τις σπουδές του στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής, του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έγινε κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος στην Αθλητική Διατροφή. Η συνεχής όμως αναζήτηση για γνώση τον οδήγησε στην απόκτηση διπλώματος από την "Διεθνή Κοινότητα Αθλητικής Διατροφής" των ΗΠΑ, όπου και έγινε ο πρώτος Έλληνας πιστοποιημένος Αθλητικός Διατροφολόγος (ISSN, USA).

   Συνεχίζοντας τις σπουδές του, ολοκλήρωσε με "Αρίστευση" το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης  στo αντικείμενο της "Φυσιολογίας  της Άσκησης",  του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, στην Αυστραλία. Επίσης, είναι πιστοποιημένος ανανήπτης, BLS/AED, από τον Ευρωπαϊκό Σύλλογο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης. (ΕRC)   

   Επί 10 συναπτά έτη, προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ιδιωτικούς χώρους άθλησης, προπονητικά κέντρα, αθλητικούς συλλόγους, δήμους και στρατιωτικές σχολές, λαμβάνοντας με επιτυχία αρκετές διακρίσεις.

   Βασικός του σκοπός, είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας από τη θεωρία στην πράξη, ώστε όλοι οι αθλητές και τα ενεργά άτομα που βρίσκονται υπό την καθοδήγηση του, να επιτυγχάνουν τους στόχους τους και να μεγιστοποιούν την απόδοση τους.

   Η διαρκής δίψα του για γνώση τον ώθησε σε συνεχή επιμόρφωση και συνεργασία με επιστήμονες του εσωτερικού και εξωτερικού, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στους τομείς διατροφής και άσκησης.

   Τα τελευταία έτη, είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε ερευνητικά Ευρωπαϊκά προγράμματα προαγωγής υγείας και συμβάλλει ενεργά στο σχεδιασμό, εφαρμογή και αξιολόγηση νέων μεθόδων για την διαμόρφωση οδηγιών διατροφικής αγωγής. www.toybox-study.eu, www.projectenergy.eu, www.full4health.eu, www.habeat.eu.

  Είναι εγγεγραμμένο μέλος του Αμερικάνικου Κολλεγίου Αθλητιατρικής (ACSM, USA) και της Διεθνούς Κοινότητας Αθλητικής Διατροφής (ISSN, USA).

  Έχει στο ενεργητικό του πλούσια αρθογραφία σε περιοδικά και συμμετέχει σε συνέδρια και ημερίδες με διεθνή εμβέλεια σε Ελλάδα και Εξωτερικό.